NAC speelt oefenwedstrijd gelijk tegen Excelsior

NAC Breda heeft de vijfde oefenwedstrijd dit seizoen niet weten te winnen.Op een volgepakt sportpark Achter ´t Hof in Hoeven is de oefenwedstrijd tegen Excelsior in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

Er stond voor NAC een nieuwe oefenwedstrijd op het programma op deze warme zaterdag. Nadat NAC eerder al oefenwedstrijden speelde tegen v.v. Bavel, Unitas´30, FC Eindhoven en Sporting Charleroi mochten ze vandaag op herhaling tegen oude bekende Excelsior. In de finale van de nacompetitie stonden de ploeg van toenmalig trainer Jean-Paul van Gastel en de Rotterdamse formatie ook al tegenover elkaar. Destijds trokken de Bredanaars aan het langste eind en gingen ze ten koste van de Rotterdammers naar de Eredivisie. In aanloop naar het nieuwe seizoen stonden de clubs dus opnieuw tegenover elkaar, nu stond er minder op het spel dan destijds.

Toeschouwers zien weinig aantrekkelijke wedstrijd

Desondanks was er een behoorlijk publiek op de wedstrijd afgekomen. Ondanks de hoge temperaturen stroomde sportpark Achter ´t hof in Hoeven helemaal vol voor deze wedstrijd. Deze toeschouwers werden in de eerste helft niet verwend met een spectaculaire wedstrijd. De eerste helft ging zonder grote kansen en dus ook zonder doelpunten voorbij. Het spel ging op en neer en gezien de temperaturen lag het tempo logischerwijs niet erg hoog. NAC was in de eerste helft overwegend aan de bal en iets dreigender maar Excelsior had ook in de hitte geen problemen met de aanval van NAC. Ook na de drinkpauze die na een klein half uur werd ingelast vanwege de temperaturen, ging het restant van de eerste helft gelijk op. Toen de mannen van beide elftallen de kleedkamer opzochten was het dan ook nog 0-0.

De teams kwamen ongewijzigd de kleedkamer weer uit. Dus een verrassing was het niet dat de tweede helft hetzelfde begon als de eerste. Hier kwam verandering in toen de hoofdtrainer van NAC bijna het volledige team wisselde. Na een uur spelen was doelman Tein Troost de enige die mocht blijven staan. Met dit nieuwe team leek NAC weer energie te hebben gevonden. Zonder nog echte kansen te creëren was het de thuisploeg die wat gevaarlijker werd. De eerste echte kans was meteen raak toen Elias Mar Omarsson na een minuut of 70 kruislings in de verre hoek raak schoot. NAC bleef druk zetten na dit doelpunt, toch was het Excelsior dat gelijkmaakte en hiermee de eindstand bepaalde. In de laatste minuten maakte Mike van Duinen de 1-1 en dit zou ook de stand zijn die na afloop op het scorebord stond.

Zo kregen alle supporters toch nog een paar doelpunten te zien. Al met al kan NAC na een geslaagde middag richting Zeeland. Hier gaat het vanaf 22 juli een week lang op trainingkamp. Tijdens het traingskamp worden nog oefenwedstrijden afgewerkt tegen het Zeeuwse elftal en het Belgische Lierse SK.