Speelhuis terug van weg geweest in het Havenkwartier

Van 19 augustus t/m 1 oktober transformeert CrossArts het braakliggende terrein tussen Brack en Electron in een groeiend Doolhof van hennep met als kloppend hart het Speelhuis. Beeldend kunstenaar Krijn de Koning tekende het ontwerp. Tijdens een bezoek aan SPEEL! word je door de verschillende activiteiten telkens opnieuw verrast terwijl je de Doolhof en het Speelhuis verkent. Ook ervaar je hier het nieuwe Havenkwartier. Een plek waar creativiteit, vergroening en duurzaam bouwen de nadruk hebben.

Jachtslot

In 1624 stond er aan het eind van de Speelhuislaan een jachtslot in het midden van een parkachtig bos waarin wilde dieren werden gehouden. Nu, 400 jaar later, wordt het stuk land tussen Brack en Electron opnieuw een plek van vermaak voor iedereen.

Gevarieerd programma

Het programma wisselt per week en komt tot stand in samenwerking met verschillende kunstenaars en organisaties. Een tipje van de sluier: Sunset Cinema van Chassé Cinema, een pop-up bibliotheek, Radio Sueno, een speurtocht met Verborgen Verhalen, de interactieve installatie Juice en het Vrije Vogel Vouwlab. Kom spelen!

Ontdekken en spelen

In het Speelhuis biedt elke kamer iets nieuws om te ontdekken. In samenwerking met Stedelijk Museum Breda en Royal Roots worden de door Tom Heerschop ontworpen ‘glas in lood’ ramen van het Speelhuis getekend en ingekleurd. In een van de andere kamers kun je spelen, stapelen en bouwen met kleine en grote blokken. Natuurlijk kan je ook gewoon van het uitzicht genieten, terwijl je misschien wel jouw route naar het Speelhuis reconstrueert of alvast de snelste weg uit het doolhof probeert te vinden in de Uitkijktoren.

SPEEL! is een initiatief van CrossArts, is ontworpen door beeldend kunstenaar Krijn de Koning en wordt gerealiseerd in samenwerking met kunstproducent Mothership

SPEEL! nodigt haar bezoekers uit voor een avontuurlijke reis om het toekomstige Havenkwartier te ontdekken

SPEEL! is een kunstzinnige ‘remake’ van het verdwenen Speelhuis; een complex dat zich eeuwen geleden op dezelfde locatie bevond, bestaande uit een jachtslot middenin een parkachtig bos

Meer informatie

SPEEL! is aan de Speelhuislaan 173, 4815 CD Breda (entree via Brack Breda)

Tickets zijn verkrijgbaar voor € 6,00 en € 3,00 (kinderen van 4 tot 12 jaar) per stuk via www.crossarts.nl.

Openingstijden SPEEL! 19 augustus t/m 1 oktober:

Woensdag: 14.00 – 17.00 uur

Donderdag t/m zondag: 11.00 – 17.00 uur

Kijk op de website voor het programma.

SPEEL! van Krijn de Koning is een project van CrossArts, wordt gerealiseerd door Mothership en is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van Gemeente Breda, Provincie Noord-Brabant / Levendig Brabant, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Mondriaan Fonds.