Orgelrecital Sacramentskoor, Jelena Bazova en Lucie Hillen “ET IN TERRA” in Podium Zandberg58

De Sacramentskerk aan de Zandberglaan | Foto: Tijmen Moelker / BredaNu

Zaterdag 25 maart om 16:00 uur staat Jelena Bazova met het Sacramentskoor en mezzzosopraan Lucie Hillen in Podium Zandberg58. Het orgelrecital “ET IN TERRA” (muziek van troost en vrede) staat op het programma, maar er worden ook andere werken gespeeld

Over Jelena Bazanova

Jelena Bazova studeerde aan het staatsconservatorium van Kazan (Rusland) de hoofdvakken piano en orgel. Deze studies werden in 1980 beide bekroond met zowel het solistendiploma als met de Prix d’Excellence. In 1991 werd zij laureaat van de Russische nationale orgelcompetitie.

Jelena Bazova gaf talloze concerten door geheel Rusland, ook voor radio en televisie. In West-Europa trad zij op in Nederland, België, Frankrijk (o.a. Notre Dame van Parijs), Italië (o.a. in de St.Pieter te Rome) en Duitsland. Vertolkster van werken van moderne componisten was zij tijdens belangrijke festivals van hedendaagse muziek (“Moskou Herfst”, “De Witte Nachten” van St.Peterburg en “Europa-Azië” te Kazan).

Sinds 1997 woont en werkt zij in Nederland. Als docente hoofdvak piano is zij verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

De toegang is gratis, vrije gift na afloop.