De Grote Prijs Breda: een podium voor Bredaas talent

De voorrondes zijn bijna allemaal achter de rug en het is bijna tijd voor de finale van De Grote Prijs Breda, gehouden bij MEZZ. Bands en singer-songwriters en hip-hop artiesten strijden voor de titel, een plek op het hoofdpodium bij de volgende editie van Breda Barst én een geldprijs.

Dit jaar wordt de eerste editie van het evenement gehouden. Deze en de finales zijn opgedeeld in twee categorieën. Bands en artiesten en hip-hop artiesten. Deze deden auditie of namen deel aan een voorronde, bij muziekpodia in Breda als Poppodium Phoenix en Sound Dog.

De finale

Aan de hand die optredens maakte een vakjury beslissingen over welke bands en artiesten door mochten naar de finale. De jury bestaat uit Lara Kamp, een radio-producer bij NPO 3FM. Sam Raaijmakers, beter bekend als Massi, een rapper, zanger, songwriter en performer. En tot slot Bart Becx, hoofdprogrammeur bij MEZZ.

Bij de finale nemen drie artiesten het tegen elkaar op voor de prijs. De finale van de Grote Prijs Breda vindt plaats op 2 november. Het evenement is ook te volgen via BredaNu, dus ook als je er niet bij kan zijn, hoef je het niet te missen.

Laatste voorronde

Vanavond is de laatste voorronde, bij Pier15. Hier hoor je bands Blue Vultures, De Krachten Samen & Rattenvangers en Red Valley. Van de categorie hip-hop artiesten zijn de finalisten al bekend. Het gaat om de Bredase Gibby, rapper Tyrone Toch en dance-duo PEACH BOY$.