ME beëindigt illegale carmeeting op Hazeldonk

Archieffoto Hazeldonk

Afgelopen zaterdagavond moest de ME in actie komen op bedrijventerrein Hazeldonk. Dat meldt de politie op haar website. Zo’n 500 personen hadden zich daar met auto’s verzameld om een illegale straatrace te houden.

De politie kreeg signalen vanuit België dat daar eerder een illegale car-meeting was beëindigd. De personen zouden op weg zijn naar Hazeldonk. Toegesnelde agenten troffen honderden auto’s aan met kentekens uit verschillende landen, waaronder Frankrijk en Duitsland. Verschillende auto’s maakten “burn-outs”, het laten spinnen van de autobanden op het asfalt, wat sporen achterlaat. Toen duidelijk werd dat er voorbereidingen werden getroffen voor straatraces verzocht de politie tevergeefs de aanwezigen te vertrekken. De situatie escaleerde en er werd zelfs vuurwerk naar de aanwezige agenten gegooid.

Om verdere escalatie te voorkomen zijn meerdere politie-eenheden opgeroepen. Bovendien heeft de politie samen met Rijkswaterstaat het terrein afgesloten. Dit om een grotere toestroom te voorkomen. Bij aankomst van de ME vertrokken enkele auto’s vrijwillig. De achtergebleven 200 deelnemers konden zonder geweld door de ME van het terrein worden verdreven.