Ouder echtpaar met geweld overvallen in eigen woning, dader op de vlucht

Foto: BredaNu

Een ouder echtpaar uit Prinsenbeek is vrijdagmiddag met geweld overvallen in hun eigen woning, dat laat de politie op X weten. Een man heeft onder dreiging van een mes geld buitgemaakt en een gouden ketting van de vrouw hals getrokken.  

Rond het middaguur kreeg de politie een melding van een overval in een woning aan de Beeksestraat in Prinsenbeek. Het echtpaar kreeg rond 13:30 uur een zwart geklede man voor hun voordeur. Hij heeft zijn gezicht bedekt en draagt een capuchon op zijn hoofd. Vervolgens bedreigt hij het echtpaar met een mes en dwingt hen op de grond te gaan liggen. Daarna gaat hij in de woning op zoek naar contant geld en neemt dit mee. De vrouw belt dan gelijk 112. Volgens BN/De Stem gaat het om een vrouw en een man van halverwege de 70 jaar. Voor het echtpaar wordt slachtofferhulp ingeschakeld.

Zoekactie gestart

Momenteel is de politie bezig met een zoekactie naar de overvaller in de omgeving. De politie vermoedt dat hij met een scooter is gevlucht. Een getuige heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. Het is nog onduidelijk of de vrouw gewond is geraakt en in welke richting de overvaller is gevlucht.

De politie had een burgernetmelding verstuurd waarin zij op zoek waren naar de dader van de overval. Maar dat leverde geen resultaten op. De politie vraagt mensen die meer informatie hebben en/of de man gezien hebben contact met haar op te nemen via 112.