GrensGeluiden podcast: over de Breda Photo expositie van Parisa Azadi

Iraanse muzikant Gugu Ghazarian. Foto: GrensGeluiden/René Oomen

Tijdens het Breda Photo festival zijn meer dan 55 fotografen te vinden, uit 23 verschillende landen. Eén van die fotografen is de Iraans-Canadese fotograaf Parisa Azadi. In de GrensGeluiden podcast spreekt René Oomen met muzikant Gugu Ghazarian over het werk van Azadi.

Ieder jaar heeft fotofestival Breda Photo een ander thema. Vorig jaar was dit ‘Vrije vogels’. Dit jaar is het thema ‘Journeys’. Parisa Azadi laat op Breda Photo een foto serie zien met jonge landgenoten en hun verbinding met de natuur. Hoe de natuur voor hen vrijheid betekent, een vrijheid die vaak beperkt is. Mensen die kamperen in woestijnen en bergpassen waar ze voor even uit het zicht zijn van de autoriteiten. Azadi’s foto’s zijn te zien op ’t Zoet, één van de vele Breda Photo locaties. René Oomen van GrensGeluiden bespreekt de foto’s met de Iraanse muzikant Gugu Ghazarian. Hij vluchtte tijdens de revolutie naar Nederland.

GrensGeluiden podcast

Iedere zondag kan je luisteren naar GrensGeluiden op BredaNu radio tussen 11u en 12u (107.3 fm of via de website). Dit radioprogramma bestaat al meer dan 25 jaar en is de plek voor kunst en cultuur op je radio. Sinds deze zomer komt er ook iedere week een aflevering van de GrensGeluiden podcast uit. De reguliere afleveringen van GrensGeluiden zijn terug te luisteren op de website van BredaNu. Deze podcastafleveringen zijn te vinden op de website van GrensGeluiden. Naast Gugu Ghazarian, heeft de podcast gasten als schrijfster Kathy Mathys, componist Daan Manneke en stadsbeiaardier Paul Maassen.