Zing Nederlands Met Me: Muziek verbindt tijdens de Week van Lezen en Schrijven

Tijdens het evenement is iedereen welkom die de Nederlandse taal beter onder de knie wil krijgen.

In het kader van de Week van Lezen en Schrijven organiseerden de partners van Taal West-Brabant het evenement 'Zing Nederlands Met Me'. Het doel van deze speciale bijeenkomst was om mensen op een laagdrempelige manier te helpen beter Nederlands te leren door middel van muziek. Een live band begeleidde het publiek bij het zingen van Nederlandstalige liedjes, waarbij zowel taal als muziek de verbindende factor vormden.

De theaterzaal van de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur was gevuld met zo’n vierhonderd enthousiaste mensen, die samen genoten van een muzikale avond vol meezingers. Het publiek bestond uit mensen met verschillende taalachtergronden, die de Nederlandse taal beter willen leren beheersen. De vrolijke en energieke sfeer zorgde voor een gevoel van saamhorigheid, waarin iedereen zich welkom voelde, ongeacht hun taalniveau.

Laaggeletterdheid een groot probleem

“Het evenement werd georganiseerd door alle bibliotheken uit de regio”, vertelt Rinske Faas, coördinator van het Digi-Taalhuis Breda. “We willen met dit soort initiatieven extra aandacht geven aan laaggeletterdheid. Het is een groot probleem dat nog steeds veel mensen moeite hebben met lezen en schrijven. Door taal op een leuke en interactieve manier te oefenen, hopen we een positieve bijdrage te leveren aan het verbeteren van hun taalvaardigheid.”

Laaggeletterdheid is een belangrijk maatschappelijk probleem dat niet alleen invloed heeft op het persoonlijke leven van mensen, maar ook op hun kansen op de arbeidsmarkt en hun maatschappelijke participatie. De Week van Lezen en Schrijven zet zich daarom in om bewustwording te creëren en oplossingen te bieden voor deze uitdaging. Door evenementen als ‘Zing Nederlands Met Me’ worden barrières doorbroken, en wordt leren niet alleen nuttig, maar ook leuk.