NAC wint in eigen huis van Fortuna Sittard

NAC heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. In de derde thuiswedstrijd van het seizoen won NAC van Fortuna Sittard met 1-0. De Bredanaars zijn hierdoor na vijf wedstrijden terug te vinden op de elfde plaats in de Eredivisie. In de slotfase werd invaller Kacper Kostorz de matchwinner.

Waar een overwinning hard nodig was na nederlagen tegen SC Heerenveen en daarvoor FC Utrecht moest dit gebeuren tegen de gasten uit Sittard. In de eerste helft was dit nauwelijks te zien. NAC moest het spel maken in Breda. Dit kon het in de eerste helft echter niet. Ook Fortuna kon geen vuist maken wat resulteerde in een weinig aantrekkelijke eerste helft. Gevaar was er van beide kanten amper. Een redding van NAC keeper Bielica na een mooi schot van Halilovic en een rollertje van NAC middenvelder Janosek waren de enige kansen.

Veelbelovend begin tweede helft en late ontknoping

De tweede helft begon veelbelovend. Na wissels van trainer Hoefkens was het Omarsson die hard uithaalde. Daarna was ook de tweede helft een rommelige. Zoals wel vaker dit seizoen bij NAC zat het venijn hem in de staart. Rond de tachtigste minuut mocht Carl Hoefkens vertrekken na aanmerkingen op de leiding. Nadat er niet werd ingegrepen na een vermeende overtreding op Kemper liet hij zijn ongenoegen duidelijk blijken. Dit werd niet op prijs gesteld door scheidsrechter van der Laan. Hoefkens moest dus de tribune opzoeken en mist waarschijnlijk de wedstrijd tegen Feyenoord. Vlak hierna zou NAC toch nog de overwinning pakken. Dominik Janosek mag vijf minuten voor tijd een hoekschop nemen. De eerste goede corner van de wedstrijd komt op het hoofd van Kacper Kostorz. De invaller wist raak te koppen. Zo pakte NAC toch nog de overwinning in de derde thuiswedstrijd van het seizoen.

De drie punten waren hard nodig. NAC heeft namelijk lastige weken voor de boeg. Met de uitwedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord kan NAC deze overwinning goed gebruiken voor het zelfvertrouwen. De club uit Breda moet het volgende week in de Kuip doen zonder trainer Hoefkens.