Kettingbotsing op A16, twee personen gewond

Foto: BredaNu

Op de snelweg A16 bij Breda hebben maandagochtend meerdere voertuigen een kettingbotsing gehad. Twee personen raakten gewond, waarvan één ernstig. 

Het ongeluk gebeurde rond 08:30 uur. Een bestelbus is achterop een stilstaande file gebotst. Er stonden voertuigen te wachten bij de afrit Rijsbergen toen de botsing plaatsvond. Er zouden zes voertuigen betrokken zijn geweest. Minstens twee auto’s raakten zwaar beschadigd en lijken total loss te zijn. Op meerdere rijstroken lagen delen van auto’s. Daarom zijn er twee rijstroken afgesloten richting de Belgische grens.

De brandweer moest een vrouw uit haar auto bevrijden. Een tweede persoon raakte lichtgewond. De betrokken voertuigen zijn inmiddels weggesleept. De hulpdiensten zijn bezig om de weg weer vrij te maken van brokstukken en gemorste vloeistoffen die over meerdere rijstroken verspreid liggen. 

Door de kettingbotsing stond er een file van ongeveer drie kilometer tussen Breda-Noord en knooppunt Princeville. De vertraging neemt inmiddels langzaam af.