Vrolijke gezichten bij Wielerronde Prinsenbeek

Wielerronde Prinsenbeek | Foto: Tom van Dorst / BredaNu

Op vrijdag 28 juni is de wielerronde voor de 69e keer verreden in Prinsenbeek. Nadat om 19:00 alle Bekenaren die de Alpe d´Huzes hebben beklommen en die deel hebben genomen aan de ALS-tour in het zonnetje waren gezet, was om 19:30 het startschot voor de wielerwedstrijd voor ´elite en beloften van de KNWU´.

Dit jaar was er een mooi deelnemersveld met daarin zo´n 60 renners die het tegen elkaar opnamen in een wedstrijd over 80 kilometer. Er was er een prijzenpot te verdelen van in totaal ruim €4000,-. Genoeg om voor te strijden voor de renners die zich bij de start van de wielerronde meldden.

Om half tien was het de beurt aan verschillende Beekse prominenten. Deze hadden de vraag gekregen zich zo kleurrijk en uitbundig mogelijk uit te dossen. Hier hadden de deelnemers gehoor aan gegeven met een bont gezelschap als gevolg. De wedstrijd die volgde was een vrolijke en recreatieve, met deelnemers die een vooraanstaande rol spelen binnen Prinsenbeek. Zo zagen we wethouder Carla Kranenborg-van Eerd (VVD) deelnemen. Maar ook Harry Baan van tv Prinsenbeek en verschillende voorzitters zoals Reinoud van Overveld van het Oranje comité.

tekst gaat door onder de foto

Een bontgekleurd gezelschap bij de Beekse Prominentenrit
‘Zeer geslaagde avond’ en op naar de 70

Bestuurslid Wil Vendel van het WCP (Wieler Comité Prinsenbeek) sprak van een “zeer geslaagde avond”.. waarin niks is misgegaan. Er hoefde zelfs geen pleister te worden geplakt. Genoeg reden om na afloop, samen met het publiek, nog even na te genieten met een koud drankje. Al sinds jaar en dag is dit één van de evenementen waarin alle Bekenaren bij elkaar komen. En dit jaar konden ze dit doen onder een lekker zomerzonnetje.

De organisatie was blij verrast met de opkomst dit jaar, zo was op te maken uit de woorden van Vendel. “De afgelopen jaren zagen we de deelnemersaantallen steeds wat afnemen.” Vorige editie waren er bijvoorbeeld maar 21 deelnemers en dus twijfelde de organisatie over het voorbestaan van deze koers. Echter trok het aantal deelnemers dit jaar aan en dus kan in 2025 de 70ste editie worden georganiseerd van de wielerronde van Prinsenbeek.