Islim Kebab – Turks | Pervin Proeft

25 oktober 2019 534 Geen reacties

Video beschrijving

Islim Kebab – Aubergine bundel met Turkse gehaktballen
ingrediënten; 4 grote (lange) aubergines
400 g runder gehakt
1 ui 
2 sneetjes brood of een kopje paneermeel
2 teentjes knoflook 
1 ei 
plantaardige olie (om de aubergines in te bakken) 
2 stuks groene paprika
2 tomaten 
zout, peper, paprika, komijn 
1 bosje peterselie 
1 eetlepel tomatenpuree
2 kopjes warm water
Cocktailprikkers

Snij de  aubergines in de lengte in dikke plakken en week ze 15-20 minuten in zout water. Vervolgens droog deppen en aan beide kanten in hete olie goudbruin bakken.

Rasp de ui en pers het knoflook . Snijd de peterselie fijn, voeg het door het gehakt tesamen met de kruiden, peterselie, ui, knoflook, paneermeel en het ei.

Met je handen goed door elkaar mengen en balletjes ter grootte van een pingpong bal maken en iets plat drukken. Met de olie die over is van de gebakken aubergines, bak je de gehaktballetjes aan beide kanten.

Neem 2 gebakken aubergines, leg ze in een kruisvor op elkaar en leg er een gehaktballetje in. Leg de uiteinden van de aubergine bovenop de gehaktbal en maak er een bundeltje van.

Zet op het bundeltje eerst een plakje tomaat en daarop een reepje paprika op en maak het vast met de cocktailprikker.

Leg alle aubergine/gehaktbundeltjes naast elkaar in een ovenschaal. Maak in een aparte kom een saus van tomatenpuree met het water en giet het over de aubergines.

Bak in een voorgevormde oven op 190 graden tot de tomaten en paprika’s goudbruin zijn.

Afiyet olsun (eet smakelijk in het Turks)

Je ziet meer op BredaNu
Kijk voor meer op www.bredanu.nl

Pervin Proeft