Paola’s recept voor Pirão | Pervin Proeft

De Pirão van Paola | Foto: BredaNu

En weer zo’n heerlijk gerecht uit de Braziliaanse keuken. Paola is opgegroeid aan de kust, dus het is niet zo vreemd dat ze graag met vis kookt. Hier een gerecht wat je perfect kunt gebruiken als je nog wat minder mooie stukjes van een vis over hebt.

Ingrediënten
  • wilde zeebaars
  • 1 kleine ui
  • 3 tomaten
  • Colorau 
  • Cassavemeel
  • 3 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Zout 
  • Rijst
Bereiding  

Pers de knoflook en meng dit met zout. Snijd de tomaten en ui in kleine stukjes. De zeebaars snijd je in stukjes. 

Zet een pan op het vuur en voeg olijfolie toe. Voeg de knoflookpasta en de colorau toe. Vervolgens voeg je de tomaat en ui toe. Dit fruit je aan. Voeg naar smaak zout en koriander toe. 
Na een tijdje voeg je de stukjes wilde zeebaars toe en voeg een glas water toe en laat dit wat indikken tot het een saus is.  

In een andere pan verwarm je olijfolie en vervolgens doe je wat knoflookpasta in de pan. Dit bak je tot het bruin is. Dan voeg je de rijst toe. Als de rijst een beetje verkleurd is, voeg je kokend water toe.